2009. szeptember 26., szombat

Álomhajú lányok


A színezők, festékek és színező habok dzsungelében nehéz kiigazodni. Ennél még nehezebb kérdés, hogy melyik hajszínt válasszuk. Melyik lesz az úgynevezett álomhajszín?


forrás: nana

Magabiztos barna

A barna hajú nő mindig csinos. Egész lénye nyugalmat sugároz, lehet rá számítani. Akinek nem természetes barna a hajszíne, és szeretné barnára festetni, vegye figyelembe, hogy a sötétbarna öregít. Kihangsúlyozza a ráncocskákat, és az arcbőr is sápadtabbnak, „öregecskének” tűnhet. Előnyösebbek a simogatóan meleg, aranyló mogyoró, vagy gesztenyebarna árnyalatok. Hogy a szín szépen ragyogjon, kötelező a hajszálvégek ápolása.

Csábító szőke

A szőke haj nagyon nőies, szinte simogatja az arcbőrt és sokszor éveket fiatalít. Talán az aranyhoz való hasonlósága teszi, hogy ősidők óta szépségideálnak számít. Szőkére festés esetén jó tudni, hogy minél sötétebb a természetes hajszín, a szőke árnyalatnak annál melegebbnek kell lennie. Friss, rózsás arcbőrrel jól harmonizál a mézes árnyalat, a világosabb bőrrel pedig a hűvös hamuszőke. A hajszárító forró levegője leginkább a festett szőkét teszi fénytelenné. Szerencsére létezik fényspray, fénykrém – ezek segítenek ragyogni.

Szenvedélyes vörös

A legritkább esetben eredeti, a nőknek csupán alig két százaléka természetes vörösesszőke, tizián- vagy mahagóni vörös. De aki temperamentumos, és érzéki alkat, festesse bátran vörösre a haját!

Sötétszőkéből, halványbarnából szépen mutat szinte bármelyik vörös árnyalat, feltéve, ha bőrszín közepesen barna. Az olívaárnyalatú bőrűeknek passzol a cseresznyeszín, vagy a padlizsán. Az intenzív vörösre festett haj – például a mahagóni – az eredetileg fekete hajúaknak áll legjobban.


Vakmerő fekete

Hófehérkének bevált, ébenfekete hajával elvarázsolta a királyfit. Feltűnést kelt a fehér bársonyos arcbőr és a simogató fekete kontrasztja. Aki szőkének születik, ritkán tartja fejét a fekete festékes ecsethez.

Pszichológusok állítása szerint leginkább a nagy lelki megrázkódtatás miatt vált egy világos hajszínű nő sötétre. A hírességek is csak ritkán teszik, Cameron Diaz egyszer már felfedezte magának a fekete hajszínt. A fekete hajhoz hibátlan arcbőr tartozik, kék vagy fekete szem, és rózsásan telt ajak.