2009. szeptember 26., szombat

Hajtrend 2009 - sztárgalériával


Légiesen leomló hullámok, csúcsosan magasodó bubifrizurák és természetes színek jellemzik 2009-ben a hajdivatot. A fiús fazont felváltja a szexi és dögös frizura, amelyet a női báj és a felszabadultság jellemez.


forrás: nana

Ugorjunk vissza az 1940-es évek elejére, amikor a tupír és a kifinomultság jellemezte a hajdivatot. A félhosszú vagy bubi frizura – főleg egyenesre vasalva - idén nem divat, így 2 dolgot tehetsz: vagy nagyon rövidre vágatod – ahogy Victoria Beckham vagy Katie Holmes is tette – vagy hagyod megnőni. 2009-ben a frizurák megálmodói kizárólag végletekben gondolkodnak.
Csúcsosan magasodó

A rövid hajat idén az ívelt stílus jellemzi: kerekített formában hajlik a frizura a nyak vonalánál vagy a fül fölött - akárcsak Naomi Campbell frizurája - de frufruban is ez köszön vissza. Ezen kívül a pici haj most nem lapul le, hanem bubifrizuraként dúsan magasodik a fej körül.

Lágy esés
Felejtsd el az extraerős, ragacsos hajlakkokat, waxokat és zseléket. Mivel idén a kifinomultság veszi át a stafétabotot, használj inkább lágy tartást adó, formázó krémet, hajfény spray-t vagy ultragyenge hajlakkot. A lényeg a természetesség.

Légiesen hulló
A hajvasalót most egy időre a sufniban teheted, mert a nagy, kiemelkedő fürtös fazon veszi át a lapos, fejhez tapadó frizurák helyét. A francia barokk divatja köszön vissza az idei hosszúhaj trendben: selyemszerűen leomló hajzuhatag, csillogás és pompa.

Hajfonat a fej körül
A hosszú hajúak nemcsak a hullámok tekintetében vannak idén előnyben. Az előrejelzések szerint tavasszal és nyáron a saját hajból készített hajfonat a fej köré tekerve lesz egyike a legtrendibb hajkölteményeknek.

És ami a színeket illeti…

Mivel 2009-ben a természetességen van a hangsúly, ezért szemed és bőrszíned szerint válassz hajfestéket. A kék szemet az aranyszőke és rezes árnyalatok emelik ki, míg a fekete illetve barna szemhez a sötétszőke fürtök passzolnak igazán. Ha zöld a szemed, akkor füstszürkés árnyalatokban gondolkodj.
Idén semmiképp ne melíroztass az eredeti hajszínednél egy vagy két árnyalatnál világosabb tincseket, mivel a sötétebb, aranybarnás árnyalatok és a füstös színek, főleg a füstszürke viszik a prímet. A tűzvöröset és kirívó árnyalatait felejtsd el, ám a szőke, örök divat, így idén is a hajtrendek között szerepel.

Dióhéjban a hajápolásról:
A leggyakoribb hiba a túlsamponozás. Mielőtt a tisztítószert a hajadra tennéd, mindig hígítsd kétszeresére. Balzsamot csak akkor használj, ha nehezen kifésülhető, száraz hajad van. Pakolást házilag is készíthetsz, ami ráadásul egészségesebb is, mint a boltokban kapható vegyszeres termékek.
Tégy tejfölbe egy kis olívaolajat és ezzel kend be a hajadat – ha száraz. Negyed óra múlva mosd le. Az eredmény gyönyörű és csillogó hajzuhatag.
A citromlé jó bőrápolószer mandula- vagy avokádóolajjal elegyítve. Ha ezt erősen a fejbőrbe dörzsölöd, hamarosan megszünteti a haj korpásodását és megakadályozza a hajhullást.
Az hogy zsíros hajat nem szabad naponta mosni, nem igaz! Csak a túl erős samponok válthatják ki az újabb zsírosodást. Egy gyenge, kifejezetten zsíros hajra készült samponnal nyugodtan lehet hajat mosni akár naponta is.