2009. szeptember 26., szombat

Őszi-téli frizuratrend - sztárokkal

Lágyan leomló hosszú tincsek, szellős hullámok, vagy épp az ellenkezője: fiús, de szexis fazonok. Ilyen frizurák hódítanak majd idén télen...

forrás: nana

A hajtrendek minden évszakban változnak, ám sosem olyan erőteljesen, mint a divatirányzatok. Ennek ellenére sokszor olyan frizurákkal állnak elő a legnevesebb sztárfodrászok, amelyek a kifutókon kívül kellemetlenek lehetnek...
Mi most olyan frizurákat mutatunk be Neked, amelyekkel nem csak divatos, de dögös vagy kislányosan romantikus is lehetsz a hétköznapokban.

Ha a haj rövid…

Hogy mennyire divatos a rövid frizura, évek óta vita tárgyát képezi, afelől azonban nincs kétségünk, hogy az elmúlt egy évben óriási az érdeklődés a fiús fazonokhoz hasonló vágási technikák iránt. Akárcsak Katie Holmes új hajviseletére, vagy Demi Moore ghostos frizurájára gondolunk, mindegyikkel trendi lehetsz az őszi-téli szezonban is.

Hogyan csináld? Ha megvan az egyéniségedhez leginkább passzoló rövid fazon, a következő lépés egy jó fodrász felkutatása. Ebben az esetben semmiképp se sajnáld az időt és a pénzt a legprofibbra, mivel az ilyen típusú frizurát csakis ők tudják elkészíteni. A vágási technika szerint az ellentétek törvénye érvényesül: hátulról felfelé fokozatosan növekednek a tincsek, melyek lágyan omlanak az arc köré.

Ha a haj félhosszú…

Tovább tombol a bubi-őrület, amely nagyjából az 1920-as évek óta halad lankadatlanul előre. Mindegy, hogy az egyenes vagy a göndör, a frufrus (mindenképpen vedd figyelembe a homlokod magasságát, mivel egy erőteljes frufru csak az aránytalanul magas homlokúaknak áll jól) vagy az anélküli megoldást választod, a lényeg, hogy tincseid nagyjából az álladig érjenek.

Hogyan csináld? Mindenképpen hagyd természetesen. Felejtsd el a lakkot, a zselét, és a mindenféle őrületet, amivel korlátoznád tincseid mozgását. Beszárítás után egyszerűen fuss át a hajvégeken kevés vizes hatású wax-szal és el is készültél - egy trendi frizurával. Ha pedig nem bírod a szögegyenest, vágass lépcsőzetes tincseket. Utolsó mozdulatként itt is jöhet a wax.

Ha a haj hosszú…

A hosszú hajúak - csupán egy-két apró módosítással - az idei hideg hónapokban is divatosak lehetnek. A fő irányvonal itt sem tér el az előzőektől: természetes és finoman nőies frizurákat ajánlanak a szakemberek.

Hogyan csináld? Ennek tudatában pedig jó hír, hogy a hajvasalót egy időre a fiókba teheted, mivel a teljesen egyenes haj télen egyáltalán nem dívik. Helyette a laza, lágy, szellős hullámok vették át a stafétabotot, amelyet csavarókkal vagy hajsütővassal magad is könnyen elkészíthetsz. Ha pedig nem bírod kibontva hordani a hajad, tűzd fel. A mottó itt is a természetesség: a lágyan feltűzött csini frizurák, amelyeket egy-egy fejkörüli fonattal meg is bolondíthatsz.