2009. szeptember 26., szombat

Ragyogj: ápolj és formázz!

Mindenki csodálatos, selymes tapintású, egészséges, fénylő hajról álmodik. Mi sem egyszerűbb ennél: az új ápoló és színező termékekkel és a megfelelő formázási trükkökkel egyszerűen és gyorsan ragyoghat a frizuránk. A Hölgyvilág összeállítása.

forrás: nana

Ápolás

A fénylő haj azt jelzi, hogy a hajszálak felszíne teljesen sima, így optimálisan tudja visszaverni a napfényt. A túl forró hajszárító, a kémiai eljárások vagy a napfény, a nyár és a sós tengervíz viszont megtámadja a hajszálak felszínét, tompává, fénytelenné teszi. A megfelelő ápolási stratégiával viszont helyreállíthatjuk az eredeti, egészséges állapotot. Mossunk hajat egy kímélő samponnal, mely nedvességpótló növényi kivonatokat, fényesítő selyem- és gyöngyproteint tartalmaz. A víz legyen kézmeleg.

Öblítsük ki alaposan a sampont, majd használjunk gyümölcskivonatos, ásványi anyagos balzsamot, melynek hatóanyagai kipótolják a hajszálak töredezett felszínét, utána pedig fénylő réteggel vonják be. Öblítsük ki a balzsamot is, utoljára lehetőleg minél hidegebb vízzel. Az erősen igénybe vett vagy természetes göndör hajnak általában ezek után is kell még egy kevés hajpakolás, csak ettől lesz igazán szép fényes. Ne dörzsöljük a nedves hajat, csak nyomkodjuk ki belőle a vizet egy törülközővel.

Formázás

A tökéletes formázás a hajszárításnál kezdődik: a levegőt mindig felülről fújd a hajra, a hajvégek irányába. A formázáshoz csak természetes anyagból készült, sűrű kefét és fésűt használjunk, és mindig a hajtőtől húzzuk végig lassan, így nem sérül meg a hajszálak hámrétege. Ha nincs elég idő beszárítani, akkor legalább a fedő tincseket „fényesítsük ki”. Így a hosszú haj is ragyogni fog.

A teljes száradás után a tincseket fésüljük át természetes anyagból készült kefével fénylőn simára vagy loknisra. Ha nagyon fontos a ragyogó haj, akkor válasszunk és használjunk ugyanabból a szériából hajlakkot, zselét és más formázó termékeket, mert a termékcsalád tagjaiban egymást erősítő hatóanyagok, ápoló és fényesítő szerek vannak. A fényes hajlakkokkal nagyon finom csillámréteggel vonhatjuk be az elkészült frizurát, de érdemes minél nagyobb távolságból a hajra fújni, nehogy fényes foltok képződjenek a frizurán. Vékony szálú hajúak óvatosan használják a formázó termékeket, különben összetapadnak a tincsek, és ragyogás helyett zsíros hatást érhetnek el vele.

Szín

A színező samponok verhetetlenek, ha gyorsan szeretnénk fénylő és ragyogó színű tincseket.
Ezeket eredetileg a tompuló színű festett haj „feltuningolására” találták ki, de felfrissíti a fakó természetes hajszínt is – minden hajmosással egyre jobban.

A legújabb színfrissítő fejlesztés egy speciális ragyogásfölerősítő szer és színpigment
kombinációra alapuló eljárás, melynek köszönhetően a szőke, a vörös és a barna haj csodálatos fényt kap
, a hajszín pedig sokkal intenzívebb lesz.

A szőkék otthon fényesítő sprayvel és speciálisan szőke hajra kifejlesztett ápoló termékekkel őrizhetik meg a fodrásztól frissen szerzett szőkeségüket. Ezekben a termékekben ugyanis folyékony hegyi kristály és színpigmentek vannak, melyek felfrissítik a hideg és meleg szőke árnyalatokat.